onsdag 11 april 2012

Påsktårta


I söndags var det påskmiddag hos mormor & morfar och jag hjälpte mormor med denna smaskiga mango tårta/kaka. 

Börja med botten & till det behöver du: 75g smält smör, 150g krossade chokladcookies & 2dl rostade kokosflingor. Tryck sedan ut det i en form med löstagbarkant och låt den svalna ett tag i kylen.

Under tiden kan man göra fyllningen. Börja med att vispa 2dl grädde lite löst och tillsätt sedan 200g philadelphiaost, 2dl mat yoghurt, 1 1/2dl florsocker & 1 1/2tsk vanlijsocker. Detta vänder du bara ner försiktigt i grädden.Värm sedan 5 blötlagda gelantinblad tillsammans med färsk pressad citronsaft från 1 citron. När det har smält rör du ihop det med 250g mangopure. Tillsist så blandar du samman allt och häller det över den kalla botten.

För att få det gula garneringen över värmer du bara 1 blötlagd gelantinblad och några msk mangopure och häller det sedan lite fint över.

Låt sedan stå några timmar eller ett dygn i kylen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar