torsdag 16 februari 2012

Cheesecake!


Hade det lite tråkigt i lördagskväll så letade upp ett recept på cheese cake.
Till botten använde jag digestivekex, socker, kanel, ägg & smör. Blanda detta och tryck sedan ut i en form med löstagbar kant. Den ska sedan gräddas i ugnen i 175grader i 10minuter.
Under tiden kan man börja med fyllning. I just denna använde jag philadelphia ost, vanlij, ägg, socker och även yoghurt. Egentligen skulle det vara matlagningsyoghurt men det fanns inte hemma så gick lika bra med vanlig yoghurt.

När botten är färdig häller man på fyllning och låter den gräddas yttligare ca 40 minuter. Hur länge beror helt på vad man har för ugn, men man kan känna genom att skaka den lite och känna att den har stelnat.

                                                   

1 kommentar:

  1. Mums! Cheesecake tillhör mina favoriter! Det finns så oändligt många variationer att prova också!

    SvaraRadera