torsdag 22 mars 2012

Macaron


Macaron
Ett utsökt franskt bakverk


För ett tag sedan gick jag till biblioteket och lånade boken ”macaron – ett utsökt franskt bakverk”. Boken handlar om hur man gör och får till de bästa macarons. Boken är skriven av matstylisten och skribenten Annie Rigg som tidigare har givit ut böckerna Fabulous Brownies, Holdiday Cupcakes och Decorating cakes & cookies. Boken kom ut 2011 och tillhör förlaget Bonnier.

Det är ingen stor kokbok men Annie har fått med allt det man behöver veta för att kunna lyckas med sina macarons. En macaron är ett franskt bakverk och består av en kräm som läggs mellan två, som Annie kallar det för biskvier. Dessa biskvier och krämer kan du sedan smaksätta och färglägga. I början av boken får du lära dig grundreceptet på hur man gör biskvierna. Det förklaras noga och du får även se en del bilder. Om man sedan lyckas med grundreceptet kan man också tillsätta någon smak. Annie tar då upp några klassiska smaker som hallon och choklad.

När du lyckats med dina biskvier ska du börja med krämen. I boken får du lära dig en mängd olika krämer både lätta och lite mer avancerade. De fyra lättaste krämerna Annie tipsar om är smörkräm, tryffelsmet, lemon curd och vaniljkräm. Vidare i boken kan man läsa hur man väldigt enkelt kan vara kreativ genom att ha olika färger på biskvierna eller ha en härlig smakkombination.


I slutet av boken får du ta del av en hel drös roliga recept på macarons. Det kan vara vit choklad & hallon, kokos & mango, cappuccino macarons och många fler roliga recept. Till varje recept får man också se en bild vilket kan göra det lite lättar när man sedan ska tillverka de. Jag tycker verkligen att detta var en jättebra bok. Den var rolig och lätt att hänga med i och förstår verkligen hur man ska göra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar